Københavns Madhus

Københavns Madhus blev etableret i 2007 med målet om at skabe bedre offentlige måltider i Københavns Kommune. Siden 2013 har vi fungeret som en erhvervsdrivende almennyttig fond med både privat og offentligt virke.

Alle har ret til et godt måltid mad
Københavns Madhus har siden 2007 skabt store ændringer i måden, hele den offentlige sektor og arbejder med offentlige måltider på. Københavns Madhus har blandt andet haft projektansvaret for økologiomlægningen i Københavns Kommune. Den indsats sikrede i 2015 en gennemsnitlig økologiprocent på 88 i byens ca. 900 kommunale køkkener.

Vi har gennemført kompetenceløft for køkkenpersonale i en lang række institutioner, 250 køkkenløftog har rådgivet i forbindelse med etablering af madordninger i stort set alle københavnske institutioner. Alt sammen under vores koncept "Køkkenløftet".

Københavns Kommune er stadig vores største samarbejdspartner. Men i dag arbejder vi også med række andre kommuner og offentlige og private institutioner. Vores primære rolle som rådgivere for vores kunder er at drive en forandring, der kan løfte kvaliteten af deres måltider. Og vi mange års erfaring i, hvad der skal til for at ændre vores måltider - og vores samfund.

Vi forandrer de offentlige måltider
Som rådgivere bidrager vi konkret med innovative mad- og måltidskoncepter og en metodisk tilgang, og vi er med i forandringsprocessen. Men det er vores kunder og samarbejdspartnere som skaber forandringen: Det er dem, der i bogstavelig forstand har hænderne i bolledejen. Vores rolle er at guide dem til, hvordan de kan ændre vaner og tilgang til maden og måltiderne, f.eks. ved at omlægge et offentligt køkken til økologi, eller skifte færdigproduceret mad ud med friske råvarer - alt sammen under hensyn til de stramme offentlige budgetter. Det er vores mål, at mad- og måltidspolitikker, bedre ernæring til borgerne og generelle anbefalinger skal omsættes til dejlig mad.

At sikre offentlige måltider af høj kvalitet kræver store forandringer i vores tilgang til, hvordan man arbejder med mad i offentlige institutioner. Vi er kommet et stykke vej, men der er stadig mere at gøre. Vores ambition er, at Københavns Madhus fortsat skal drive en dagsorden, der kan løfte barren for kvaliteten af de offentlige måltider endnu højere. Og det skal vi gøre hos endnu flere kommuner, offentlige institutioner og organisationer fremover. Vi bruger vores mange erfaringer fra de offentlige køkkener til gavn for store køkkener i erhvervslivet og har ydet målrettet rådgivning til bl.a. ISS, Fazer m.fl. Desuden går vi i gang med omlægning til økologi på restauranter.

Rådgivning
Vores speciale er viden og udvikling af offentlige måltider. Vores rådgivning strækker sig fra identifikation af problemer til evaluering. Vi rådgiver om implementering af koncepter, vi underviser og vi er af den overbevisning, at mad og måltider påvirker hele arbejdspladsen og hele samfundet. Derfor har fokus på både maden på tallerkenen, mad for medarbejdere, mad til den enkelte, gode indkøbsaftaler og bæredygtig produktion. Læs mere om vores rådgivningsforløb om mad, måltider og økologi her.

Læs mere her:

 

Gård_hjemmeside_500x325_2

Københavns Madhus København, Danmark
17 Apr, 2018
Mini Ajax - børn i bevægelse, beliggende på Bavnehøj Allé 32, 2450 København SV, søger en køkkenmedarbejder der brænder for mad, kvalitet, økologi og børns ernæring. Mini Ajax er en Idrætsvuggestue hvor der er stort fokus på bevægelse og glæden ved bevægelse. I Mini Ajax er maden og måltidet en vigtig del af hverdagen, hvor vi ser at også maden har stor betydning for det enkelte barns udvikling.  Vi lægger vægt på arbejdsglæde, godt arbejdsmiljø og at være en del af et stort arbejdsfællesskab. Hvis du brænder for nogle af disse ting er Mini Ajax lige noget for dig. Du skal lave mad dagligt til 70 vuggestuebørn, stillingen er på 37 timer ugentligt, begyndende fra d. 23.april 2018. Vi har en mad og måltidshandleplan, som du kan læse på vores hjemmeside   www.miniajax.dk . Vi søger   en køkkenmedarbejder der: Er ambitiøs i forhold til madhåndværk, økologi og kvalitet Kan lave ernæringsrigtig, sundmad, fra bunden til målgruppen Kan stå for varierede formiddags-, frokost- og eftermiddagsmåltider Har hygiejnebevis og kan varetage egenkontrol Har sans for indkøb og planlægning herunder stort fokus på madspil Kan økonomistyre og varetage madbudget samt varetage øko-regnskab Selvstændigt kan stå for menuplanlægning samt tilrettelæggelse af eget arbejde Er åben og kreativt indstillet overfor at inddrage børnene i dele af madlavningen Har en fleksibel, positiv og dialogbaseret tilgang i samarbejdet med leder og kollegaer Betragter udfordringer som noget vi løser i fællesskab Kan varetage systematisk rengøring af køkken og maddepot Du får   en arbejdsplads med: Plads til indflydelse på dit eget arbejde Samarbejdsvillige kollegaer En tillidsfuld leder Arbejdstiden vil som udgangspunkt være i tidsrummet 8.00-15.30, fredag til kl.15. (inkl. selvbetalt pause)