Danilift A/S

Historien startede for godt 20 år siden, da Søren Olesen og Knud Erik Markussen begge arbejdede som elektromekanikere i den samme virksomhed.

I 1988 overtog de elektroafdelingen fra deres tidligere arbejdsgiver og startede et elektromekanisk værksted, der med sine tre-fire ansatte servicerede lokale virksomheder indenfor el-motorer, startere, generatorer og elektriske styringer.

Efterhånden fik elektrovirksomheden en stærk position indenfor styringer til maskinbranchen, ligesom man begyndte at udvikle specialmaskiner til træindustrien og liftbranchen.

I starten af 1991 oplevede arbejdskollegaerne, at en af firmaets største kunder gik konkurs. En ny virksomhed startede op på roden af den "gamle", og da arbejdskollegaerne i midten af 1991 fik et tilbud om at overtage denne, slog de til. Det blev starten på Danilift A/S.

Den virksomhed, man overtog, beskæftigede sig bl.a. med store knusere, presseanlæg til træ- og møbelindustrien og endelig lifte.

Op gennem starten af 1990-erne arbejde Danilift A/S målrettet hen imod det, som man var "bedst til".

Knuserne, og efterfølgende presseanlæggene, var blandt de produkter, som først forsvandt i produktionsværkstedet.

I dag er virksomhedens faste holdepunkt produktion, service og salg af lifte. Nærmere bestemt lifte til montering på kassebiler og chassis.

 I efteråret 2003 flyttede Danilift A/S' ind i nye produktionslokaler i Farsø.

Danilift A/S typiske kunder er: El-værker i ind- og udland samt udlejningsvirksomheder, produktionsvirksomheder, servicevirksomheder m.fl., som har et behov for løfteredskaber i produktionen.

Udviklingen løber stærkt i branchen og ikke mindst hos Danilift. Det gælder for produktionen af nye lifttyper og forhandlingen af Tyske Wumag (nu Palfinger Platforms) i Skandinavien.