Helgstrand Dressage ApS

Om Helgstrand Dressage

Om Helgstrand Dressage

Helgstrand Dressage ejes og drives af OL-bronzevinder Andreas Helgstrand og hans kone Marianne. Sammen med deres to børn William og Alexander bor de på Møgelmosegaard i Vodskov tæt ved Aalborg, hvor forretningen også er etableret. På ganske få år har Helgstrand Dressage markeret sig i toppen af den internationale liga inden for uddannelse og salg på alle niveauer – fra ungheste og op til internationale Grand Prix heste.

I dag er Helgstrand Dressage et topmoderne salgs- og træningscenter med afdelinger i Danmark, Tyskland og USA. De i alt 250 heste trænes dagligt af virksomhedens ca. 70 ansatte.

Moderne faciliteter

Møgelmosegaard har siden etableringen i 2008 været igennem en rivende udvikling. Foruden to store ridehaller, udendørsbane, skridtmaskine samt galopsti på ca. 1.500 meter råder stedet også over egen wellness-afdeling, som består af vand- og tørbånd, spabad og rysteplade med solarie. Alle maskiner bliver flittigt benyttet til unge såvel som ældre heste – både som supplement til den daglige træning, men også til klargøring af de unge heste samt til genoptræning. Samtidig er der i 2015 etableret et større areal med græsfolde samt sand-paddocks. 

Medaljehøst

Siden 2008 har ryttere fra Helgstrand Dressage reddet hele 11 medaljer hjem ved VM for ungheste. I 2015, 2016 og 2017 vandt Severo Jurado Lopez guld på Fiontini ved UVM i Verden og kunne således kalde sig tredobbelt verdensmester, mens det i 2017 også blev til en sølvmedalje til Andreas og avlshingsten, Ferrari OLD samt bronze til Severo og Quel Filou. Dertil kommer talrige sejre i DRF's unghestechampionater.

Det er ikke kun unge heste, som Helgstrand Dressage konkurrerer på. Ofte er vores ryttere repræsenteret på Prix st. George- og Grand Prix-niveau både nationalt og internationalt. Samtidig har et stort antal af de heste, som vi har solgt, høstet internationale sejre og placeringer ved junior- og young rider mesterskaber samt i Grand Prix-klasser.

Hingstestation

Sideløbende med salgsstalden har Helgstrand Dressage en velfungerende EU-hingstestation både i Danmark og Tyskland med hingste af højeste kvalitet og fra de bedste blodlinjer. Hingstene bliver uddannet og vist i konkurrencer, samtidig med at de bliver brugt i avlen. 

1. februar 2018 slog Helgstrand Dressage dørene op for en ny hingstestation i Tyskland, for særligt at imødekomme den store efterspørgsel på sæd fra vores tyske kunder. Hingstestationen er placeret på gården "Sudenhof", som for mange hesteentusiaster sikkert er et kendt navn, eftersom dr. Ulf Möller holder til her sammen med sin kone, Eva. Sudenhof er placeret i trekantsområdet mellem de tyske avlsforbund, Oldenburg, Hannover og Westfalen. Ud over dr. Ulf Möller har Helgstrand yderligere valgt at styrke det tyske team med Michael Schmidt og Hanke Ostermann, der således også kan tilbyde deres mangeårige erfaring inden for avlsrådgivning. Med hingstestationerne ønsker Helgstrand Dressage i høj grad at højne samt udvikle avlen i Europa.

Helgstrand Academy

I 2017 blev det nye Helgstrand Acadamy indviet. Det huser til dagligt Uggerhalne Sportsrideklub og her bliver der afholdt stævner på alle niveauer. Helt fra interne klubstævner til store internationale stævner i både spring og dressur, herunder Equitour AalborgHelgstrand Dressage VIP Lounge er også at finde på akadamiets grund - en bygning, der blev indviet i forbindelse med Equitour Aalborg i juni 2017.

Salgsafdeling i USA

Ud over aktiviteterne på dansk jord har Helgstrand Dressage i november 2017 udvidet med en salgsafdeling i det solrige Wellington, USA. Et yderst populært sted, som hvert år lokker rigtig mange konkurrenceryttere til for at træne. Hver uge afholdes der store stævner inden for både spring og dressur. Salgsafdelingen, som ledes af Dr. Ulf Möller, har allerede vist sit potentiale og forventningerne er store for de kommende år. 

Springstald i Tyskland

I april 2018 indledte Helgstrand Dressage et samarbejde omkring en springsstald for eliteheste med den anerkendte springrytter, Rolf-Göran Bengtsson under navnet Bengtsson & Helgstrand GmbH. Springstalden drives fra Rolf-Göran og hans kone, Evis faciliteter i den tyske by, Itzehoe. Rolf-Göran bliver ansvarlig for hestenes træning og uddannelse med det mål at opbygge en salgsstald for springheste med det samme fokus på kvalitet, kundeservice og med tiden et bredt udvalg af salgsheste, som Helgstrand Dressage tilbyder inden for dressurverdenen i dag.