DE DANSKE GÆRFABRIKKER A/S

De Danske Gærfabrikker udspringer af De Danske Spritfabrikker, som blev grundlagt i 1881 – under navnet Dansk Gær Central A/S. Spritfabrikken opstod som en fusion mellem flere mindre brændevinsfabrikanter. I spidsen stod bankdirektør C.F. Tietgen og etatsråd Cresten Andreas Olesen. Det var Tietgen, der indførte Malteserkors-logoet, som stadig præger vores gærpakker den dag i dag.

I mange år havde De Danske Spritfabrikker eneret på at fremstille gær og sprit i Danmark. Monopolet stoppede dog ved Danmarks indtrædelse i det Europæiske Fællesskab i 1973. Samme år byggede virksomheden en ny gærfabrik i Grenaa – og De Danske Gærfabrikker A/S opstod som en selvstændig forretningsenhed.

Vi har igennem årene været en del af forskellige koncerner indenfor især drikkevareproduktion. I 2007 købte den canadiske koncern Lallemand Inc De Danske Gærfabrikker. Med opkøbet blev vi en del af en familieejet virksomhed, som tilmed er en af verdens førende producenter af gær og bakterier.

Lallemand har hovedsæde i Montreal og ejer mere end 25 fabrikker fordelt i Nordamerika, Europa og Sydafrika. Fabrikken i Grenaa er koncernens mest komplekse på grund af vores brede produktsortiment.